Scenarie til Viking Con

(This blog post is in Danish due to limited relevance for people who do not read Danish)

Viking Con har annonceret for scenarier til Viking Con 42 som i år ligger 13-15. oktober 2023.

Jeg har tilmeldt et scenarie: Rollespilsweekend i Tranås. 

Rollespil redder verden

Scenariet er et komediemysterie om en gruppe rollespillere der tager på weekendtur til Sverige for at spille rollespil men så vikles ind i et mysterie hvor klodens fremtid står på spil. 

Scenariet er først og fremmest en komedie der med et kærligt glimt i øjet gør grin med os rollespillere: Vi skaber et fællesskab omkring rollespillet hvor vi flygter fra hverdagens trummerum, men samtidigt klæder vi os på til den dag rumvæsenerne lander på jorden og inviterer os ud i universet. Det er også et klassisk investigationscenarie, hvor relationen til en fjern slægtning drager spillerne ind i begivenheder, der afslører kosmiske trusler mod menneskeheden som afværges i sidste øjeblik ved at mobilisere vores yderste kompetencer, såsom opslag på Wikipedia og en hurtig tur i IKEA inden lukketid.

Læs foromtalen her.

Hvad gemmer sig i mørke skove og dybe søer?

Overvejelser omkring design og stil

Det er længe siden, jeg har skrevet en komedie og det er længe siden jeg har skrevet et mysterie. Og længe siden jeg har lavet et scenarie med spilleder. Og så endda på dansk. 

På flere måder vender scenariet tilbage til fortidens fusion-scenarier som jeg har haft mange gode timer med. Kombinationen af genkendelige men karikerede spilpersoner og miljøer gør genren og stilen meget tilgængelig og underholdende.

For at få de to spillestile til at understøtte hinanden (komedie og investigation) har jeg introduceret en spilmekanik hvor karakterspil belønnes med spor til mysteriets løsning. Desuden beholder jeg en klassisk færdighedsmekanik, men hvor fejlede slag primært har kosmetiske og komiske konsekvenser.

Scenariet er godt undervejs. Enhver lighed med nulevende personers 'tidligere jeg' er forståelig. Navne er ændret for at beskytte de involverede. Det er ret sjovt at skrive.

Spil det på Viking Con

Jeg håber at scenariet finder et publikum på Viking Con. Og også at det lykkes at hverve en god flok spilledere til at køre scenariet.

Det er uklart på nuværende tidspunkt om logistikken falder på plads med et besøg på Viking Con for mit eget vedkommende.

Men jeg skal helt sikkert køre scenariet på Fredecon 2023 — som selvfølgelig er en rollespilsweekend i Tranås.

2 thoughts on “Scenarie til Viking Con

Comments are closed.